PANORAMA APPARTEMENTEN

Adembenemend mooi wonen, met de stad aan uw voeten

Hier wordt u elke dag wakker met een prachtig uitzicht over de ontwakende hoofdstad. Hier sluit de dag af met een blik op de duizenden lichtjes van Brussels by Night. Panorama is iets hoger gelegen dan de gebouwen in de omgeving. En dat op een uitzonderlijke locatie. Resultaat? Een uitzicht dat zijn gelijke niet kent.

Panorama werd ontworpen door de Zwitserse toparchitect Max Dudler, gekend voor zijn ritmische en tijdloze ontwerpen. Het is aangenaam thuiskomen in een gebouw met uitstraling, allure en architecturale waarde. Max Dudler slaagt erin om in zijn ontwerp voor Panorama privacy te combineren met ruimtegevoel. In tegenstelling tot veel andere buurten heeft u hier een weids uitzicht zonder de inkijk van overburen.

Met uw appartement in Panorama, kiest u voor luxe, comfort en kwaliteit. Zowel qua afwerking als indeling geniet u van verregaande flexibiliteit. Creëer zelf uw thuis in de stad, perfect afgestemd op uw wensen. 

Adembenemend mooi wonen, met de stad aan uw voeten
Adembenemend mooi wonen, met de stad aan uw voeten

Enkele sfeerbeelden

P740 Immobel Rac Bel Air Brussel
Panorama Brussel
Panorama Brussel
Panorama Brussel
Panorama Brussel
Een nieuw stadskwartier dat heel wat te bieden heeft
OASE VAN RUST

Een nieuw stadskwartier dat heel wat te bieden heeft

In Panaroma woont u in een nieuw en volledig herdacht stadskwartier. In een buurt waar u en de mensen om wie u geeft, genieten van alles wat de stad aantrekkelijk maakt: een dynamische mix van leven, werken, shopping, cultuur en ontspanning.

Het stedelijke Masterplan voor de Pachecolaan en omgeving zorgt voor een metamorfose van de site van het voormalige Rijksadministratief Centrum (RAC). De hoogteverschillen van de verschillende buurten worden geïntegreerd in een dynamisch nieuw urbanisatieproject. Straks flaneert u hier over de gezellige promenade richting monumentale ‘Spaanse Trappen’ die de bovenstad met Pacheco en de binnenstad verbinden.

U leeft in een aangename eigentijdse stadsbuurt. Levendig en rustig. Stedelijk en ademend. Er komt een groene publieke zone. Kinderen kunnen naar de crèche en naar school in deze buurt. Ze leven zich uit in speeltuinen en tussen de fonteintjes. Winkelen? Lunchen? Dat kan in de winkels en horeca op het gelijkvloers. Of elders in de stad. Te voet of met de fiets bent u zo in het centrum. De trams en bussen richting andere Brusselse buurten zijn vlakbij. Alles om te genieten op het ritme van uw leven!

Tijd voor een metamorfose
GESCHIEDENIS VAN DE SITE

Tijd voor een metamorfose

Panorama bevindt zich op de site van het voormalige Rijksadministratief Centrum (RAC) aan de Pachecolaan. Een plek die geschiedenis ademt.

In de 17de eeuw bewerkten de broeders van het klooster van de Oratorianen van Brussel hier de rijke en vruchtbare grond van hun terrastuinen. In 1821 verdwenen die tuinen om plaats te ruimen voor een urbanisatieproject van de Stad Brussel. De site krijgt een lager en een hoger deel, een ingreep waarvan het effect vandaag nog zichtbaar is. Het hoger gelegen deel wordt het Panoramaplein. Daar richt men tussen 1850 en 1859 de Congreskolom op naar plannen van architect Joseph Poelaert.

Tijdens de aanleg van de Noord-Zuid-spoorwegverbinding is de site gedurende bijna een eeuw een werf. In 1955 verordent de Minsterraad de bouw van een administratief centrum tussen de Pachecolaan en de Koningsstraat. Het doel: de Belgische administratie centraliseren.

De bouw van het reusachtige complex duurde maar liefst 27 jaar, van 1958 tot 1985. Er verschijnen gigantische kantoorruimtes, een lange esplanade, grote parkeergarages en een geometrische tuin van René Pechère. Aan de noordkant van het centrum rijst de monumentale Financietoren op. Duizenden ambtenaren werken in het RAC tot in 2003. Daarna raakt de site wat in de vergetelheid en wordt het een wat troosteloze scheiding tussen beneden- en bovenstad. Een ambitieus Masterplan brengt daar nu verandering in. Waar vroeger het RAC stond, komt nu een dynamische nieuwe stadswijk.

close menupanoramaRandom

Deze website is niet geoptimaliseerd voor uw browser. Om van de volledige ervaring van Panorama te genieten, raden we je aan om panorama.com te bezoeken in Google Chrome, Firefox of Safari.